Uncategorised

Debbie Sprenger

Debbie Sprenger

Ik ben Debbie Sprenger ik heb sinds 2017 Maine Coon cattery Macadamia in Voorburg, Nederland. Ik ben begonnen met lage inteelt showlijnen en mijn belangrijkste fokdoel is gezonde, vitale Maine Coons te fokken. Dit wil ik bereiken door de inteelt en klonen naar beneden te brengen en de lijnen goed te testen op erfelijke ziektes. Dit alles zonder consessies te doen aan een goed karakter en type. Ik ben voornamelijk geinteresseerd in het oorspronkelijke type en probeer me niet te laten beinvloeden door hypes en trends. Het verlagen van de inteelt en klonen doe ik door outcross en New Foundation lijnen toe te voegen aan mijn fokprogramma. Ik participeer aan de gezondheidsprogramma's die zijn opgezet voor het Maine Coon ras door Pawpeds. Meer informatie over mijn cattery en manier van fokken lees je op mijn website Cattery Macadamia.

Toen ik begon met fokken heb ik heel veel goede informatie moeten achterhalen door met de juiste fokkers contact te zoeken. Als beginner kan het een uitdaging zijn om goede informatie te vinden die je helpt bij het opstellen van een verantwoord fokprogramma. De cursussen van Pawpeds helpen hierbij enorm. Ook zijn er een aantal goede websites, maar veel informatie zit ook in de hoofden van fokkers die jarenlange ervaring hebben. Zelf ben ik nog lang niet uitgeleerd, maar ik vind het belangrijk om de informatie die ik onderweg verzamel ook weer door te geven aan andere fokkers die hierover willen leren.

In 2019 kwam ik in contact met Malin Sundqvist, een ervaren fokker met veel ervaring en informatie, die zij graag deelt met andere fokkers en met name beginners. Het idee ontstond om een internationale kennisbank op te zetten waar veel waardevolle informatie op een toegankelijke manier te lezen valt en voor fokkers over de hele wereld. Zij had deze website eerder opgezet maar deed al het zware werk alleen. De site is nu zodanig aangepast dan meerdere fokkers kunnen meewerken en meehelpen met het schrijven en vertalen van artikelen. Het eerdere werk wat Malin verzet heeft wordt vertaald naar het Zweeds door Malin zelf, naar het Frans door Pecky ShiFrit en naar het Nederlands door mij. In de toekomst hoop ik hier nog waardevolle content aan toe te voegen. Heb je zelf ook interesse om een actieve bijdrage te leveren door artikelen te schrijven of te vertalen, dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer je met mij persoonlijk contact wilt opnemen, dan kun je me een email sturen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel leesplezier op deze website!