Afdrukken
Hits: 628

In Zweden is het heel gebruikelijk dat nieuwe en ervaren fokkers geen eigen kater hebben. We geven en ontvangen buitendekkingen van elkaar, dit is onderdeel van de fokkerscultuur in Zweden.

Maar wanneer je een buitendekking wilt, zorg er dan voor dat je eerst wat onderzoek hebt gedaan. Als je helemaal onbekend bent met dit onderwerp, vraag je mentor om hulp, maar neem geen contact op met de kater eigenaar voordat je iets meer kennis hebt. Voorbeelden die ik vaak langs heb zien komen van eigenaar van poezen die een buitendekking vragen:

Er zijn vele andere soortgelijke voorbeelden te noemen. Dus begin met het bekijken van facebookpagina's of websites (ik geef echt de voorkeur aan websites omdat de informatie makkelijker gepresenteerd wordt) totdat je een kater vind waarin je geinteresseerd bent. 


Wanneer de stamboom niet zichtbaar is, dan is er niets mis mee om hiernaar te vragen. Wanneer je een buitendekking zoekt:

Wanneer je contact opneemt met de eigenaar van de kater:

Wanneer het antwoord NEE is, respecteer dat niemand een nee geeft zonder hier een goede reden voor te hebben. Soms zijn er redenen die je zelf niet kan zien. Je kan vragen wat de reden is. Misschien kun je van het antwoord iets leren. Maar vraag het op een manier waarop je het de fokker mogelijk maakt om geen antwoord te geven, want soms is het moeilijk om een antwoord te geven. Misschien is het antwoord pijnlijk? Of misschien is er iets waar de eigenaar van de kater niet over wil praten op dit moment? Wat de reden ook is, soms moeten we een nee accepteren en er vanuit gaan dat iemand daar een goede reden voor heeft.

By: Malin Sundqvist 

Vertaald door: Debbie Sprenger